Mijn acneverhaal
Ik vertel je als schoonheidsspecialiste mijn acneverhaal

Leuk dat je hier weer bent! Deze maand wil ik jou graag wat meer vertellen over acne. Acne is een gekend huidprobleem en kan zorgen voor veel onzekerheden en schaamte, geloof me: I know! Ik ben namelijk vorig jaar, in september 2022, gestopt met mijn anticonceptie en mijn huid heeft het geweten.

De eerste tekenen van acne

De eerste maanden nadat ik gestopt was met mijn anticonceptie, had ik hier en daar wel eens een puistje, maar dat viel nog goed mee. In maart 2023 begon mijn huid plots hard te veranderen en stond mijn voorhoofd helemaal vol met acne en onderhuidse bultjes. Ik kreeg hier heel vaak opmerkingen over in het salon, waardoor ik mij niet meer zo professioneel voelde en ook nog eens onzeker begon te voelen over mijn kennis van huidverbetering. Er spookten gedachten door mijn hoofd zoals: “Gaan mijn klantjes mij nog advies vragen hoe ik mijn huid moet verzorgen, als ik zelf met acne worstel?”. Die periode was ik echt heel ongelukkig en wou ik gewoon liever thuis zitten, zodat niemand mijn acne kon zien.

Verandering in aantocht

Op een gegeven moment dacht ik “Komaan Renée, je moet jezelf terug oppeppen want op deze manier word je toch alleen maar ongelukkig”. Ik ging meteen aan de slag en ik ben alles beginnen uit te zoeken over acne. Ik wist hier natuurlijk al veel over maar ik wou nog meer weten en nog meer cursussen volgen, om jullie nog beter te kunnen adviseren.

Eerste stappen naar een rustigere huid

Na 2 maanden was mijn huid nog steeds even erg en had ik de ene uitbraak na de andere. Toen ben ik in contact gekomen met een orthomoleculaire therapeut en zij is gaan kijken naar mijn voeding. Zij ging na van welke voeding de acne kon komen en wat er juist voor die irritatie kon zorgen? Na mijn bloedonderzoek is gebleken dat ik irritatie kan krijgen van gluten, lactose en nachtschade (als je niet weet wat nachtschade is, dit zijn aardappelen, tomaten, paprika en aubergine). Zodra ik dit wist, moest ik dit nieuws toch wel even laten bezinken. “Dan mag ik niks meer eten”, was mijn eerste gedachte.

Zo ben ik stilletjes wat dingen beginnen laten in mijn eetpatroon, zoals geen brood meer eten ’s middags, maar wel meer groenten en soep in de plaats. De lactose laten was iets makkelijker omdat ik dit sowieso al minder vaak at. Het moeilijkste vond ik het niet meer mogen eten van tomaten, omdat ik dat graag en veel at, dus ik wist dat dit een uitdaging ging worden. Maar ook dat heb ik gelaten in mijn voeding, voor mijn huid. Na 1 week merkte ik al dat mijn huid rustiger was geworden. Voor mij was het meteen duidelijk dat ik geen nachtschade meer mocht eten. Soms eet ik natuurlijk wel nog eens tomaten of aardappelen, maar ik probeer het zo veel mogelijk te vermijden.

Voor en na van een acnebehandeling

Grote verbetering

Mijn huid was onder controle, maar ik had toch nog steeds veel acne. Zo is Noon op mijn pad gekomen. Ik heb het skincareproduct Clephar, waar ik enorm tevreden over ben, maar bij acne heb je soms iets meer nodig. Door het gebruiken van de producten en peelings van Noon (serum en crèmereiniger) is mijn huid zoveeeel beter geworden! 🙏 

Nu heb ik af en toe nog wel eens last van een puistje, maar hier ben ik helemaal oké mee! Ik weet hoe hard het is om te strugglen met acne, dus daarom wou ik mijn verhaal met jou delen en ga ik de komende weken en maanden wat tips en tricks delen hoe je acne het beste kan aanpakken. Ik heb hier heel al wat cursussen rond gevolgd, samen met cursussen over voeding zodat ik jou een volledig advies kan geven.

Boek jouw acne peeling hier.

See you soon 😌!

DC Balance

Let’s connect!

Fijn dat je mijn blog leest. 
Wil je graag nog wat meer te weten komen? 
Volg mij dan zeker op instagram (dc.balance) 
of op facebook (schoonheidssalon DC Balance)

Lieve groetjes
Renée